Parcă ne-am mai dori o ceartă

7Sexul de împăcare are avantajele și dezavantajele lui și nu îmi dau seama care sunt mai multe și în ce parte se înclină balanța de fapt. Știu însă cu siguranță că terapia prin sex are efecte extraordinare asupra fizicului și psihicului, așadar de ce să dormim supărați fiecare pe jumătatea lui de pat, spate în spate când putem să ne canalizăm nervii și tensiunea spre o partidă de amor sălbatic. Dacă motivul conflictului este „un fleac”, așa cum se întâmplă deseori în relațiile de lungă durată, sexul poate fi un mod plăcut de rezolvare a problemei și după asta „parcă ne-am mai dori o ceartă” (precum zicea o melodie). Dar dacă disputa pornește de la lucruri mai grave nu cred că ar trebui să înlocuim comunicarea cu sexul oricât de tentant ar putea părea. Este o rezolvare de moment ce va duce, în timp, la acumularea frustrărilor, la adâncirea discrepanțelor și în final, la despărțire și probabil inimi frânte.

Despre mine pot spune că recurg deseori la sexul de împăcare; mi se pare mult mai incitant și excitant, mai pasional și mai nebunesc. Pot să dezlănțui demonii și furia, pot să zgârii și să mușc până la sânge (oricum zgârii și mușc de obicei) înlocuind strigătele de nervi cu cele de plăcere și farfuriile sparte cu așternuturi șifonate. Mi se pare mai interesantă și relaxantă forma asta de „război în doi” poate și pentru că muzica șoaptelor îmi place mai mult decât cuvintele grele aruncate irațional în mijlocul unui conflict, transformate mai apoi în regrete.

Însă, oricât aș crede că sexul rezolvă orice (și de multe ori chiar rezolvă), uneori calea comunicării e mult mai eficientă chiar dacă pe moment am putea să nu ne dăm seama de acest lucru. Nicio problemă nu se rezolvă ignorând-o sau încercând să o îngropăm în sex.

Advertisements

2 responses to “Parcă ne-am mai dori o ceartă

  1. este mereu discutabila treaba cu ‘un fleac’ important este ca ambii parteneri sa aibe oarecum o fire similara, oarecum asta iar da in galeata cu variabile.
    continui sa car in spate un rucsac plin cu frustrari, ultima relatie serioasa pe care am avut-o ma demonta in mii de bucati in momentul in care ne certam si ea refuza sa mai comunice – groaznic.

    • Da, este discutabilă… ceea ce mie mi se poate părea un fleac altcuiva i se poate părea o tragedie și viceversa, dar ai înțeles tu ce vreau să zic 😀 Comunicarea bat-o vina; îmi place să cred că din orice ni se întâmplă învățăm câte ceva (inclusiv din experiențele neplăcute sau mai ales din ele)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s